Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Friday, October 30, 2009

.::Tupperware bertukar kepada PLASTICWARE::.

30102009(Jemahat kan?:gatau:xtau?xpe..)
Xda plak customer yang mo hantar baju hari nih. Cust yang amik baju adalah. Xpa la.. Bagus jugak. Boleh aku online sesuka suki mak bapak aku. Oh, aku mendoakan keselamatan bapak aku yang kini berada di tempat asal beliau. Semoga bapak bergumbira di sana ya? Jangan lupakan kami di sini. Semoga bapak selamat sampai ke pangkuan kami balek jugak.. Hehehehe..


Terhengat pasal kejadian semalam, tengah syok menguyah amplang buatan orang jawa blakang rumah aku, borak2 pasal tupperware dan soklat, tengah bercakap2 sambil bergaduh2 manja gitu, OMG, aku terperasan pasal tapau bertutup merah aku. Eh, mak aku punya ok. Hancur hati bila aku dapat tau yang tapau selama ini yang ku hengatkan tapau berjenama tupperware telah bertukar jenama menjadi plastikware. :nyerah: :nyerah: :nyerah:


Aku terkejut:konslet:, kalau mak aku dapat tahu... Matilah aku.. Matilah aku.. Matilah aku.... Ada jadi aksi akrobatik antara aku dan mak aku kan...:tendang:

Maka, dengan lajunya, aku menaip mesej kepada kawan yang BERTANGGUNG JAWAB menyebabkan pertukaran bekas berjenama TUPPERWARE itu.. Tanya itu ini.. OMG! Tolong.. Aku juz mahu bekas tuh balek.. Tolong2.. Apa2 cara pun la, yang penting bekas tuh ada balek!

p/s:tolong bertanggung jawab dengan apa menda yang kita sudah buat.



Thursday, October 29, 2009

.::New Pekerja::.

29102009(Khamis)
Dapat pekerja baru lagi cik Zarul ye? Say thanks to me ati. I yang bawak u keja dengan encik Zarul tau. I xmintak banyak, juz jaga diri, jangan buat hal. Encik Zarul terlalu baek sebagai seorang majikan. Diulang sekali lagi.. Terlalu baek! Lagi, aku yang bertanggungjawab bawak ko keja sini, so, plis, jaga maruah aku k?


Ok, now aku sorang2 jaga kedai nih. Saniah n d other gangsta tengah khusyuk membersihkan bakal opis aku. Auch2.. Neves la.. Ahahahaha.. Kang dah ada opis kang, xboleh la mo tido2 lagi kan. Bos ada 24 jam dekat opis tuh.

Semalam, afta makan, kitorang bli bahan mentah. Untuk apa? Memulakan kempen ON JIMAT! Yo2 ON JIMAT kan. Xpa, kita tengok macamana permulaan ON JIMAT nih. Aish2..
Start semalam, aku tido bilik Mi n Alin balek. Ahaha.. Motip? Mo tengok tv la... ::

Lagi, aku tengok kucing2 ko Reen.. Tolong lah.. Aku bernapsu untuk menjaga kucing2 yang chumil tuh. Tolonglah... Mereka sangat chomel... Nampak cuddle jek. Kang aku picit kang, matilah kucing2 tuh kena picit kan? Haish! Geram!!!!!!!!!!!!!

p/s:its easy to start a relationship, hard to make it to d end. isnt?

Wednesday, October 28, 2009

.::Kesaketan Dan Kegembiraan::.

28102009(Rabu)


Post before, aku salah tarikh. Malas mau betolkan. Bolehkan? Sejak semalam, badan aku mula menunjukkan simptom2 kesakitan. Period pain killing me softly. Sangat saket.. Bila saket nih datang, uff.. Rasa cam namo jek peod. Tapi tuh la, aku pompuan, aku kena hadapi jugak menda nih.


Kepala aku plak, belah kanan nih, asik berdenyut. Kenapa? Ntah la. Simptom2 keperiodan jugak kot. Lagi, perut ku. Full of wind.:damn::damn::damn:. Hantuk kepala bila tengok ayat inggeris aku. Ahahaha.. Biarlah. Lagi, gigi boongsu belah kanan ku jugak telah berjaya mengoyakkan gusi belakang nih. Saket. Beriya2 dia mau keluar kan? Habes segala bagai dikoyakkannya. Still, aku pujuk diri untuk bersabar. Dugaan...

Thanks to ma gang2sta yang sangat mengambik berat tentang aku. Zay, Saniah, Alin, Mi.. Ehehe.. Thanks guys.. At least, aku xrasa sorang2 kesakitan aku nih. Korang ada, siap bagi layanan 80 bintang lagi. N to Zay, Ahahaha.. urutan mu membawa keazaban kepada rahim ku nih tau. Tapi.. Thanks banyak2 ya? Aku sayang korang..:love:

Encik Zarul sudah dapat kunci opis. Maybe next week, kitorang dah boleh masuk opis kot. Buat2 la keja kesetiausahaan nih. Cerita pasal kerja nih, ntah la. Majikan kami nih, adakha patut, dia namo lepas kami? Next sem kitorang dah masuk kelas, dia masih nak kami keja under dia. Katanya, pasal kelas, dia boleh bincang. Kitorang jes keja ikut waktu kami. Ada masa terluang, datang kerja la. Tym kelas, pegi lah katanya. Adakah patut macam tuh. Aku start pening. Tapi, dalam hati, menari kegembiraan aku...:nggaya: :senam::sinchanLagi, katanya, kalau boleh, afta kami grade pon, keja jugak lah bawah dia. Ahahaha.. Lawak jugak encik nih, tapi tuh lah... Namanya rezeki kan? Maybe, inilah hikmah nya menda2 yang lepas jadi kat aku. Inilah hikmahnya.. Thanks Ya ALLAH...

Sambil2 tuh, aku terasa, aku suda dapat tempat untuk buat LI tanpa perlu pening2 kepala. Ehehe.. Boleh kan encik?

Sunday, October 25, 2009

.::...::.

25102009(Ahad)
Enchek! kata mau bukak ofis ari nih, mana ofisnya?
Ha?
....................................
Ok, sy benci enchek!



Thursday, October 22, 2009

.::Kau yang ku panggil KAKAK!::.

22102009 (Khamis)
Pagi2, besiap sorang2
Pagi2, jalan sorang2
Pagi2, bukak kedai sorang2
Pagi2, bila bukak kedai, tekezut! :konslet:Budak tuh xmatikan kipas. Bagus2. Mungkin kita boleh membengkrapkan Encik Zarul dengan menaikkan bil letrik d kedai beliau?

Try on lappy, lappy namo on. Mengapa? Kabel rosak, kompom! Afta pijak2 beberapa kali macam nih..:tendang:, maka, berjaya la cik lappy ini di on kan.




Oh, best jugak jika bermain game sambil mendengar muzik kan?:music:Rock2 macam nih, tiba2, bom! Kababom.. Pruttt.. pratatak! Kabel itu telah meletop dengan kadar letopan yang maha dasyat diselangi dengan api yang membara. Sistem neves aku pon begetar, sambil tangan aku sekali menggeletar. YA RABBI.. ngeri sungguh kejadian yang berlaku. Next post, insyaALLAH, akan ku show naseb kabel lappy ku setelah beliau meletopkan diri. Syukur kejadian letupan itu tidak menggugat ketenteraman lappy ku yang sudah berusia 3 tahon ni tau. Kalau tidak, mau bedarah mata aku nanges.

Selepas kejadian letupan tuh plak, tiba2 aku dapat mesej dari kakak ku itu. Ah? Balik awal dari tarikh yang telah dibincangkan?:nyerah:

Kalau aku namo balek? Boleh? Aku mau amik itu lesen motor. Boleh kah? Bukan berniat untuk menderhaka, tapi ingin berdikari.

Wednesday, October 21, 2009

.::Kanak-kanak::.

21102009(Rabu)
Hari nih, gengsta2 ku tengah bertarung dengan final punya dugaan untuk projek. Aja2 fighting guys!!! Wish u all da best tau. Semoga doa2 kita semalam, di kabulkan olehNYA. Ahaah! Doa apa? Biar lah rahasia. Omo! Ok2. Pagi tadi, aku agak sedeyh la. Bukak laptop, xdapat mo tenet. Cess! Kedeks punya KFC! Sekalinya, afta aku tonggang terbalek kejap, termenung sana, termenung sini, tesengguk ala2 belatuk gitu, then, bila aku bukak balek laptop. Ahah! Dah dapat tenet!!!

Tengah buhsan nih, after melawat beberapa blog yang aku gemari seperti blog kak senduk tuh, aku terhengat untuk menceritakan bagaimana aku dan gengsta2 ku bergerak mencari makanan. Xda la best sangat pon ceritanya kan? Tapi, cuckuplah untuk berkongsi rasa... Yeeha!

Ni, tengah otw..


Macam biasa, mak supir...
Ahahaha.. Dia jek yang ada lesen dan berani untuk bawak kereta ye. Di ulang sekali lagi, ADA LESEN DAN BERANI BAWAK KERETA!!! (Statement ini ditujukan buat Cik zayyani...)

Cik Zayyani yang shy2 cat. Ces!!

Ni bila kitorang dah sampai ke destinasi. Tengah menunggu makanan untuk sampai..

Cik Ayyim dan Cik Alin. MAsing2 tengah menikmati.. Sedap ya?

Di bawah ni pulak, cik Mira dan Cik Zay..
Ahahaha..

Siyes jek korang kan?

Ah.. Gambar makanan xsempat mo di snap. Ketika kejadian ini, kesemua gadis2 tengah starving yang amat. No fhutu2 session!

Selepas makan, kitorang gerak ke Tanjung Aru. Motip? Untuk memebeli buah2an jeruk.. O yeah!!

Ces.. Lagak VVIP jek korang kan? (Tiba2 aku terasa seperti aku ini adalah mamarazzi..)




Ni beberapa fhutu di tempat kejadian. Kalau korang mau tahu, dekat KK ni, Tanjung Aru nih, best untuk beli buah tau. Buah2an jeruk. Mangga, jambu.. Oh, heaven! Jagung lagi.. Kitorang.. Kalau termenyewa keta, tempat nih mesti kitorang akan jelajahi. Best sangat.....



Tuesday, October 20, 2009

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID

.::Taman Buaya::.

20102009(Selasa)
Bosan!!!!!
Bosan tunggu pelanggan.
[=_="]
Cet! Jangan pikir aku GRO pulak. Kerja yang halal ok. disebabkan aku tengah kebuhsanan tahap mak bapak gaban, nih, aku sajikan cerita kami meronggeng di hari raya. Agak basi la jugak ni. Tapi, xkesah, mo jugak hapdet!!


Mula2, kami pegi makan dekat satu tempat tuh. Makan lokan. Anda tahu apa itu lokan? Lokan adalah sejenis malanan laut yang tinggal di laut. Xla laut pon. Ianya lebeyh kurang macam siput2 jugak la. Kot. Mahu lagi jelas? Ini dia..


Ha, ini lah menda yang dinamakan lokan. Cara penualan, dia letak selonggok2. Kang kita pilih longgokan mana yang kita bernapsu, then dia g bakar. Pas tuh, dorang letak lebeyh kurang macam lada gitu kat atas lokan tuh. Uff.. Very da bernapsu mak noxxs... Auch!!

Makan2, xsah la pulok kalo xda minuman, ye tak? Ni ha.. Kitorang memilih ini..

kelapa bakar nama diberi.

Kebetulan masa tuh kitorang tengah buhsan. Maka, kitorang pun bergerak menuju ke Taman Algojo.
["=_=]
xla.. Taman Buaya ok.
Berikut adalah fhutu2 yang sempat disnap.

Ini adalah pic cik Han dan cik Nisa yang membuat gaya ala2 buaya di pintu masuk ke taman buaya.


Ah? saya yang jelita? Ye2.. Saya le tuh.. Ohoho..Buaya yang saya duduki itu, adalah buaya yang telah diawet. Buaya tersebut telah berjaya membunuh seorang penduduk kampung ye. Dan now, beliau pon telah di bunuh balek oleh org kampung. Kiranya, kes buli balek la ni..



Nama ini haiwan, ialah bearcat. Maybe Bear+Cat=Bearcat. Maybe...




Ye2. Kedua2 hewan ini adalah buaya.



Oh! Omo.. Rasa xsedap badan bila menengok pic ini.



Cik Han.. Erm... Burung itu lagi macho tau!

Ha, puas jalan2 tengok jinatang, kitorang pegi kat bulu house.
........
Ok2.. Buluh house. Gurau sket pon nak marah!!


we are.. The buluh gurls!!!




turutan tangga nih, mengikut aras kechantekkan. Paling atas paling chantek!


Ha. Semua kejadian ini berlaku pada syawal ke seminggu. Makhluk2 yang terlibat ialah, Cik Alin sebagai mak supir, Cik Mi, Cik Han, Cik Nisa dan aku yang baek. Ahahahaha.. Jangan memaki..


Besar tak pasu?

p/s:Cik Alin ngah saket perot, so beliau xda masa mo tangkap2 gambar nih.




.::memo::.

20102009 (Selasa)
pagi2 dok bukak kedai, tiba2 ym aku boleh log in! Check2.. Yes.. Laptop aku telah berjaya mencuri sedikit line KFC sebelah kedai aku. Kedai aku la kan? Aku jaga.. Ahahahahaha.. Erk..

Ok2..


Semalam, bos kol, soh buat memo to our customer. Kedai nak pindah la katakan. Daripada kiosk ke sebuah kedai yang selesa. Aku bukannya terrer pon bab kesetiausahaan nih. Ceh! Tapi, apa boleh buat. Redha jek la kan. At least, dapat gaji tau! Boleh buat lesen motorsikal. Ahahaha.. Best2!!!!

Ha, ni keja aku, bos soh buat memo sebab kiosk nih nak tutop. So, sket2, aku buat. Hope bos aku suka..



aku buat menjadi ini...


Amacam? its juz a pic for a memo. Nak gitau cust yang kita akan berpindah ke satu tempat baru. Aku xtau cane nak buat upload memo tuh. So.. layan gambar jek la kan?
Ok tak? xok?ah, ada aku kesah? janji bos cakap ok.. Ok la bagi aku.. Hurm....
Ok2, xtau nak cerita pasal apa lagi.. Kang bila ada story, aku share lagi. (Maka, ada ka orang baca blog aku nih ha? uhhuk..)

Friday, October 16, 2009

.::Hari Yg Memang Nebes La..::.

16102009 (Jumahat)
Baru habis berbincang dengan Encik Zarul. Ha, sapakah Encik Zarul ini?! Jangan panik. Beliau berusia dalam lingkungan 30 an. ohoho.. Sudah beristeri, yang mana isterinya kini telah menjadi mak buyung. Anak pertama kali, Xdapat dipastikan.

Kenapa aku datang berjumpa dengan Encik Zarul sekeluarga ini?
Ahahaha..
Kerana, mereka bakal menjadi majikan aku untuk beberapa bulan nih. O yeah! [^_^]




Oh ya, terus terang aku katakan di sini, ini pertama kali aku berada dalam situasi interbiu. Oh.. Sangat nebes! Tapi, syukur, dapat pengalaman. Kang bila dah grade karang, dekat permohonan untuk mencari keje tuh, at least boleh jugak bongkak letak pengalaman kan? ye tak?

Ye tak?

Say la... IYA.....

Thanks..

Berikut adalah beberapa peristiwa di tempat kejadian..

kami : ncik kat mana?

en. Z : Kat blakang korang..

kami: Oh...

en. Z: Nama sapa? Kawan Pon?

kami : A n S..

en. z dan wifey : Oh.. amik Kos apa? tinggal mana? Buat akaun? bla.. bla.. bla..

kami : haah, lebeyh kurang la.. ye2..

..............

en .Z dan wifey: ok, apa2hal kang sy kol ea.. Thanks..

Pergh..
Nebes tak?
Tak?
ok...


p/s:smoga segala urusan dipermudahkan ALLAH.. Amin....

Thursday, October 15, 2009

.::Perfectionist::.

151009 (Khamis)
Banyak sangat benda yang berlaku hari ini. (=_=).
....["=_=].. Erk.. Ok, masih boleh dikategorikan banyak. Berlaku pada aku, dan kawan2. Sebenarnya, banyak menda yang ingin aku kongsikan dalam blog nih. Aku, hidup aku yang dikelilingi dengan manusia2. Kawan2, orang luar, kucing, pokok, kereta, dan segala macam benda, yang aku fikir melengkapi hidup aku. Sebagai makhluk ALLAH, sebagai pelajar, sebagai anak, sebagai khalifah. Khalifah? ["-_-]



Hidup ini tidak mudah sebenarnya kan?
Iya?
Tunggu. Hidup ini memang tidak mudah. Tetapi, sang pencipta kita, jadikan kita, lengkap dengan panduan untuk hidup. Jika kita ikuti panduan ini, senanglah perjalanan hidup kita. Aku bukan apa, beberapa kejadian yang berlaku di depan mata aku, sebenarnya, sedikit sebanyak membuka mata aku, fikiran aku, hati aku.

Apa yang berlaku? Semuanya berkaitan dengan sahabat2ku. Kesakitan mereka. Tapi, aku yakin, mereka dapat tangani.

Disertasi, atau lebih dikenali sebagai tesis, adalah biasa bagi budak2 yang menuntut di IPT, doesnt matter IPTA dan IPTS. Siapa yang pernah melalui benda nih, pasti tau azabnya macam mana untuk menyiapkan disertasi nih. Lagi2 azab, bila supervisor kurang membantu.

Al-Kesahnya, adalah kawan2 aku ini, dengan minda yang separa sedar, mengambil keputusan untuk bersupervisorkan seorang perfectionist yang agak berusia. Ahhahaha.. Sanggupnya aku mengeluarkan ayat nih kan, kawan2? Setelah bersusah peyah, dengan segala kudrat yang ada, last2, Encik supervisor nih, tarek diri dari menyupervisorkan dorang. Hadekah patot menda2 macam nih jadi? Ok, dia berhak ke atas diri dia.

Dan sekarang, mereka sedang bertungkus lumus memjuku rayu orang yang berkenaan, supaya permudahkan urusan mereka. Ok, aku sebagai kawan, mendoakan kejayaan korang semua ya? Amin...

Cess.. Kata banyak, ini jek yang aku cerita?
Banyak lagi lah..
tentang budak2 konvo..
Kesah sadis di tinggalkan Abg Khaled,
Berjumpa budak2 AF,
Dan lagi penting...
Xda penting pon...


Friday, October 9, 2009

.::Ntah::.

091009
:bye:
Rasa cam mo pengsan!
:nyerah:macam2 perasaan wujud!




~~Agak kurang menarek tertarek ko memang da bomb la icon!! haish!!!~~

.::haha::.

091009 (Jemahat Lagi!) Hahahhaha...
Setelah bersusah payah.. Akhirnya, aku berjaya! Yes!!!!!
Apa yang aku berjayakan tuh?
Nih2.. ni ha...



:nggaya::nggaya: