Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Saturday, March 20, 2010

.::Mengantok itu Perlu::.

20032010 (Sabtu)
TAdi kemaen nantok lagi kan.. Nih sudah menjadi segar. Sebab apa?
Pemanasan global dan keringat yang menyebabkan baju berbau. Oh, salah saya ka?
Tidak,semuanya salah mak nenek mak nenek yang ketagihan untuk membuat aktiviti bakar membakar sosej. Ah, sudahnya,aku hanya makan sosej rebus yang tumpah kuah. Erk..Bukan kuah pon, Air jak.


Huh, disertasi aku tidak bejalan lancar rupanya. Semuanya sebab.. Erm.. JAdualaku berbelah bagi. Sangat lah menyedeyhkan.

Exam juz around da corner. So, gudluck to me and frens. Oh, kanak2 yang girang gembira itu akan tiada pada next sem. Camana aku mo idop ha?



Thursday, March 11, 2010

.::Keputusan Ittew::.

11032010 (Khames)
Result SPM suda keluar. Secara jujurnya, aku plak yang nebes dari pagi tadi. Hah! Xtau napa. Nebes.
Adek aku yang tengah mo tau result dia tuh pon xsekecoh aku.
LAst2, dapat lah tau result dia. Boleh la.. Cukup2 makan. 3A dengan kewujudan satu makhluk pembunuh yakni E. Xpa la Rin.. Rezeki ALLAH suda bagi kan? MAcam mana study pon, kalau takat tu jak yang ALLAH bagi, takat tuh jak la yang ko dapat. Ya kan?



Amil pulak suda lama dapat result dia. STPM. 3P. Tuh pon.. Syukur lah ye..
Diz year, kita tunggu pulak lagi result for Era n Pila ya. Masing2 ada PMR dan UPSR.
~~Hahahahahaha...
Buat ini entry menyedarkan aku yang aku ini mempunyai sangat banyak adek.
Syukur ALHAMDULILLAH.
Thanks mak, thanks Pak, bagi aku adek2 yang sangat 'wonderfull'.

erk..
Napa aku ter braketkan wonderfull tuh? heran sungguh!


Wednesday, March 10, 2010

.::Life is beautiful::.

10032010 (Rabu)
Cepatnya masa berlalu kan? Sekarang ni pun, kita sudah berada d hari kesepuluh dalam bulan ketiga di tahun 2010. Uff.. Masa sangat laju berjalan.. Sangat laju.. Laju..Laju.. Laju dan laju lagi.


Sekarang nih, memang bz. Musim midterm dan midterm lagi. Ahh.. Ada yang boleh jawab, ada yang memang xboleh jawab. Pasal apa? PAsal kurang persediaan. Maka, tanpa persediaan, tiada lah usaha namanya kan?
MAka?
tanpa usaha, aku memang xboleh tawakkal.
Ahha.. Padan muka.

Dr Tuah said: no tawakkal before usaha. Thats ryte. Im agree.

Sekarang nih, aku ada minat baru. Dan minat baru aku tuh.. Sangat2 mendatangkan kesan yang positif pada diri aku. ALHAMDULILLAH. Memang itu lah tujuan ALLAH jadikan kita hidup di dunia nih. Supaya jadi insan2 yang berusaha untuk mencapai kejayaan.

Kejayaan? Kejayaan itu adalah sangat subjektif. Depend kepada individu.

Moga aku, aku dan umat islam laennya, berjaya dunia dan akhirat. Amin.

Lupa plak apakah mo inform apakah hobi baru tersebut kan?
Beli buku.
Buku apa?
Biarlah rahsia.
Sebulan satu buku.

Ciss..
tiba2 aku ada cogan kata untuk diri sendiri kan?

Tidak banyak benda2 yang boleh disharekan di sini.
Kehidupanku, marverlous.
Penuh dengan warna.
Penuh dengan keindahan.
Kenapa indah?
Kerana, aku sedar, apa jua ujian.. Sebenarnya adalah nikmat dari ALLAH.

Creduted to Dr Tuah Al-Haj.