Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Monday, December 19, 2011

.::Christina Perri, A Thousand Years::.


Christina Perri – A Thousand Years Lyrics
Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

Lirik adalah bersumberkan di sini. Ok. Lagu ini adalah sangat catching ya. Dengar 13 kali sehari pun memang lah tiada pandai bosan. Lirik bikin sentap. Itu sajalah untuk kali ini. Sekian.

p/s: How can I love when I’m afraid to fall? Ya. Im afraid. So please. Stop treating me like we are in love. Cant believe anymore. 

Friday, December 16, 2011

.::Happy Birthday Mak..::.

Salam Alaikh...!! =)

googly
Yesterday was my beloved mum's besday. Nothing much to say. I LOVE YOU MUM.. I LOVE U.. Forever and always..='D

Sunday, December 11, 2011

.::3 Rasa::.

Salam Alaikh..=)

Ah, letih. Baru pulang dari Mid Valley. Niat berkobar kobar demi karnival buku MPH. Ingatkan boleh dapat buku harga murah, sekalinya.. Nan adooo.. Semuanya sebab kamiorang ingat karnival itu di dalam kedai MPH, padahal, di tingkat atas ya. Bikin sedih.

Of kos bersumberkan pacik google


Oh, Thanks for the Memory. Iya, current book that ive read. Sangat best. Pandai Cecilia Ahern garap buku dia. Cerita nampak real. Tiadalah seperti tipikal novel melayu yang meloyakan. Oh, bukan pesimis, bukan semua juga meloyakan. Sebab novel melayu by HLOVATE memang mengujakan. Sekarang masih sedang mengumpul koleksi novel dari beliau.

Berkongsi darah, instinct jadi kuat padahal tidak kenal langsung antara satu sama lain.

Oh ya, akhirnya berjaya juga tengok favourite movie. Apa lagi kalau bukan TWILIGHT SAGA. Breaking Down Part 1. Damn sangat best dan sangat mengujakan. Edward, Bella and Jacob. Iyalah sedar semua ini khayalan, tapi siryes menghiburkan. Kamu. Thanks belanja tengok movie ini di tengah malam. And thanks for the McD too. Sorry for making u terhalau sebab i tot tengah malam tiadalah ramai orang. Maka.. Hahah! U are so kind. Well, pray for me. Pray for the interview. Ada rezeki, turn saya pulak belanja kamu, okay? *ye2, promise!*

Ya, dua dua pun hebat. Sangat memeningkan untuk dipilih! Ahah!
Alhamdulillah.. Life getting better. Syukur ya ALLAH. And please help me ya ALLAH, for becoming interview.

P/S : Be patient and stay strong. Because someday this pain will be very useful. Yes. Wish for that. Amiin.

Saturday, December 10, 2011

.::Tolong Jangan::.

Salam Alaikh..

Kadang rasa pelik. Pelik kan? Macam mana seseorang boleh cepat sangat suka, sayang, cinta dengan seseorang lain tanpa perlu melihat wajah pun. Vice versa. Yalah. Donia tengah maju. Dari chatting, email, zaman friendster, masuk ke facebook, twitter and whatsapp bagai.

Dulu pernah juga terjebak dengan cinta alam maya. And kesannya sampai ke hari ini. Sakit. Sangat. Tapi biasalah manusia buat silap. Heh, walaupun sebenarnya frasa ini banyak disalahguna.

Tanpa sedar sekali lagi aku mengakibatkan diri sendiri terjebak dengan hubungan alam maya. TANPA SEDAR.

Sejujurnya, niat dihati hanya mahu berkawan. Berhibur. Bergembira. Berusaha cuba bangkit dari masa lalu. Memang. Terjumpa juga dengan mereka yang turut ikhlas mahu berkawan. Aku selesa. Dia juga selesa. Bahkan ada yang sudah lama sejak zaman friendster lagi. Still, kekal sebagai kawan. Malah ada yang aku angkat sebagai sahabat. Syukur. Sebab niat memang telus hanya mahu berkawan. Tidak lebih dari itu. Ehem! Ada jugaklah yang aku minat, tapi akhirnya minat itu bertukar feeling ke sahabat bila niat heklas mahu berkawan. And syukur untuk itu.

Dan untuk beberapa insan yang pernah aku calarkan hati kalian. Maaf. Aku pinta maaf dari kalian. Halalkan apa yang telah jadi. Tolong halalkan apa saja yang pernah aku renggut dari kalian.

Aku beginilah. Bila berkawan memang aku punya capabilities untuk buat kalian gelak. Rasa senang, rasa selesa. Tapi once kau ku letakkan di posisi paling dalam dalam hati ini, kau akan merasa bezanya sebelum dan selepas. Hahaha! Yang pasti perasaan itu adalah penyesalan. Rimas. Lemas dengan karenah.

Dan sejujurnya juga untuk kalian. Tolong. Jangan harapkan yang lebih. Atau kau mahu aku pergi.

P/S: Buat silap sekali tidak mengapa. Tapi kalau masih mengulang silap yang sama, itu bodoh namanya.

Sunday, December 4, 2011

Salam Alaikh..

Its been a while. Not a while. Sangat lama since my last entry. Ahah! Maafkan aku. Malas, Banyak idea tapi sangat malas untuk menaip. Lagipun sejak kebelakangan ini masalah datang menimpa satu persatu. Tidak mengapalah. ALLAH mahu uji. Inilah. Ujian ujian inilah yang ALLAH memang sudah tulis di Loh Mahfuz. Aku harus kuat. Dan aku harus tabah. Walau kadang rasanya memang tidak mampu untuk di tanggung. Ops. Salah. Mampu tanggung sebab ALLAH tidak akan sekali kali menduga jika kita ini tidak mampu untuk menanggung seswatu ujian itu, ye dak?

Syukur ALHAMDULILLAH. Sesi konvokesyen sudah berakhir. Sekarang hanya perlu terus fokus dengan kehidupan fasa baru. Sebagai perempuan bekerja yang terpisah jauh dari family. Tapi still ada family di sini ya. Syukur lagi.

Sudah tahun baru islam kan ni. Sangat banyak azam. Sangat banyak azam baru dalam hati nih. Antaranya ialah mendelete semuaa perkara yang tidak penting virus yang sentiasa menghilangkan ketenteram hati. Iya. KAU. Aku mahu hapus KAU dari dalam aku. Lagi, mahu menjalani kehidupan yang lebih sihat. jadi lebih baik. Jadi manusia yang lebih berguna. Banyak bukan? Harapan ini semoga segalanya mampu tercapai. Amin Ya RABB.

Ah. Ini sajalah. Sekadar mahu mengasi tahu kalian. Aku masih sihat. Masih wujud dan blog ini masih bertuan. Tada!

p/s:xtahu apa salah haku. Mungkin saja kamu mahu sembunyikan sesuatu kan? Sembunyikan saja. Sebab haku yakin ALLAH itu maha kaya. Maha adil. Bukan aku yang beriya. Kamu yang mengajak. Well. Kamu akan sedar suatu hari nanti bahawa tiada siapa pernah menyayangi kamu sebagai mana sayangnya haku terhadap kamu. Jangan sampai suatu saat, bila kamu mahu kembali, hati ini sudah tiada tempat untuk kamu. Okbai!