Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Wednesday, February 22, 2012

.::Magic:Dari Fridge Terus Ke Tong Sampah::.

Salama Alaikh~

Ya ya ya.. Semalam aku baru post je publish satu post. Hari ini aku mahu publish lagi. Tidak payahlah mahu memerli ya kamu kamu kamu kamu di sana ittew~ Benci~

Aku kan. Sudah lebih kurang 5 bulan menyewa di rumah tersebut. Berhousematekan dua orang budak cina yang datang dari China. Ha. Gittew kekdahnya. Awal-awal tu memang tiada masalah. Lebih lebih lagi kami mengamalkan gaya hidup bebas. Heyp! bukan bebas yang gitu gitu. Bebas. Kau buat hal kau, aku buat hal aku.

Tapi makin lama, aku makin neves. Bila barang aku dan member, (ya ya, aku share bilik) di dalam peti ais pandai berpindah tempat ke dalam tong sampah tanpa izin. Mula mula tu, suspek macam.. Erm.. Mungkin aku hilang ingatan, terbuang barang tanpa sedaw.. Yelah~ kan, umur pun dah tua ni. Mungkin la penyakit pelupa makin kronik.

Tapi, makin lama, rasa neves tu makin meneveskan.. Haa~~ Giteww kekdahnya!

And lagi teruk bila beli telur sekotak, kami hanya mampu makan bukan sejumlah sekotak. Ala.. Macam angry bird tu.. Ada babi curi telur tu kan. Tapi korang tidak perlulah pesimis terhadap aku. Bukanlah aku ingin mengatakan mereka babi. Tapi aku cuma menyinonimkan perbuatan mereka ittew~ sama kan? sama kan? Cuma yang tidak samanya, aku bukanlah bird!

Oh yah, kejadian buang barang orang dari fridge ke tong sampah itu selalu berlaku bila beliau balik dari China. Yalah.. Macam korang jugak, kalau mahu balik ke asrama, mak bekal itu ini. Tiada space untuk barang dia, barang orang dibuangnya. Molek sangat perangai. Siaplah~ sekali lagi dia buat, kompom aku pindah rumah!

*search at mudah.my*

p/s:korang bleh suggest tempat tinggal murah yang fully furnidh dop?

Tuesday, February 21, 2012

.::New Blogshop::.

Salam Alaikh..

Oh. Hiatus yang sangat panjang. Maafkan aku. Tapi serius tengah bz. Bz yang amat. Amat sangat. Sehinggakan Nuffnang pun sudah berhenti bagi BE. *nanes*

Tengok! Untuk Januari saja, hanya satu post? Memang the bad history ever. Satu? Satu saja?

Untuk Februari pun, ini nasib sempat catch up. Bangun pagi pagi, tengok kalender. Apa???!!! Sudah 21 hb Feb 2012? (belakon) Yang hari sebelumnya ittew rasa macam belum dilalui. Over kan?

Oklah oklah. Biar aku bagi satu reason kenapa blog ini sudah kelihatan seperti terabaikan. Sebab aku berjaya melahirkan satu lagi blog. Iya, memang. Aku curang dengan blog yang ini. Miahahahahahahaha~

Kalau korang rajin, and especially untuk the ladies out there yang suka membeli belah shopping secara online, u guys can click the colourfull link below.


Hins hins hins *kembang hidung*

Haah, thats my blogshop. No no no. Not my. Our blogshop. Build by me and my friend. Kalau dah klik tu, sekali lah tolong folow, and sekali jugaklah beli apa apa yang belom orang lain beli yah. Jangan risau, harga aku bagi murah. Korang cakap je korang salah seorang follower blog aku yang ini, aku pasti bagi murah dengan pengurangan harga sebanyak seringgit. Hewhewhew~ Apa? Tidak cukup? Ok lah tu. Hey, bagi sokongan boleh? (memaksa)

Setakat ini, sambutan memang menggalakkan. Kalau korang tidak percaya, ha pegi tengok. Banyak tudung sudah sold out. Tinggal beberapa helai saja lagi. Cepatlah korang sebelum semuanya habis di ambil orang. *gaya mak bedah*

Mari aku bagi preview sikit.




Ha, chantek kan? Banyak lagi dekat TUDUNGSEMASA COLLECTIONS~