Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Wednesday, February 20, 2013

Kata bidalan.
Pengalaman itu guru terbaik kehidupan.

*pause*

Barang masih banyak belum terkemas.
Biasalah. Saat tercarikan sukar berjumpa. Lebih kurang macam cinta. Saat kau damba. Semua mahal. Bila nanti tiada keinginan. Datangnya bertali arus. Ironi. Tapi bukan cinta yang belum terkemaskan.

Ini.
Bagasi untuk perjalanan jauh nanti.
Lagi beberapa jam. Stoking entah di mana. Padahal semalam ada saja di depan mata.

Kejadian enambelasduatigabelas.
Esok bakal lalui jalan yang sama.
Jalan yang sama aku celakakan harta si dia. B__ 1717. KM 423 arah utara. *sigh*
Syukurlah--
Masih bernyawa.

Penang.
Jika di izin TUHAN.
Bakal terjejakkan terjulung kali.

Moga selamat.
Pergi dan kembali.

P tendang S: Bila rindu. Doakan saja. Doa yang baik-baik. InsyaAllah. Didengarkan.

Ami aye. Orang rindu.

Saturday, February 2, 2013

Sakit mahu sampai terkincit.

--Picit jerawat, blackhead, whitehead dan head-head yang sewaktu dengannya.


Nampak blackhead tu? Siryus rasa mau marah tengok. Bersadur dengan perasaan geli yak ampun~~
Hamekawww~ yaaaaaakkkkkk~ *muntah*
Ha. Ni jerawat. #pitam
Kalau kalian assume ni semua kemilikan aku. Memang aku sumpah kepala korang jadi hitam putih. Semua ni ihsan google. Ihsan apekenama. -_-"

Makhluk ALLAH yang tinggal serumah dengan aku ni. Dia suka buat checking. Kiranya macam polis la gitu. Tapi checking dia tu berbentuk lain. Pantang tengok ada jerawat masak ranum, mesti gatal tangan. Gatal sendi dan gatal-gatal mahu memicit dengan kadar segera dan memaksa. Tidak pasti apalah kesalahan makhluk dimuka aku ni menumpang teduh sementara disudut dunia kekdahnya terhadap beliau. Dari jerawat, melarat kepada blackhead whitehead, Kalau sedap tidaklah mengapa. Ni yak ampuuuuuun~ Tobat aku sakit dia. Kadang sampai rasa mahu terkencing terkincit dibuatnya. SAKIT! *sambil meraung*

Maka, Di atas kesedaran biarlah lepas ni dia checking muka aku tidak terdapat parasit, dengan itu, aku rajinlah membuat masker putih terur *pelat sambil memandang Nhazha dengan muka sombong* Apa? Wa mimang singaja.

Bahan-bahan untuk membahankan muka:
1. Putih terur
2. Kapas muka

Cara-cara:

1. Pecahkan terur, dan asingkan putihnya. Letak di dalam mangkuk hayun
2. Kalau rajin, kacau? ke goncang? ke apekenama sampai dia berbuih.
3. Rendam kapas, dan susunlah di muka sampai menutupi keseluruhan muka. Tapi, berkecualikanlah mata dan bibir area. Gila ka apa letak seluruh muka?
4. Berehatlah dan bersenang lenanglah sementara menunggu iya kering. Macam aku, aku online sekarang ni.

VIDEO MASKER PUTIH TELUR

Hasilnya? Hasilnya nanti. Semua kekotoran akan tertanggal sekalian dengan kapas dan kurit terur. Muka juga akan mengalami ketegangan. Bukan bergaduh tegang urat tu. Tegang. Macam kulit orang muda. 

Tapi sebelum buat semua ni. Digalakkan untuk scrub muka demi menanggalkan sel kulit mati. Motipnya. Supaya khasiat putih terur dapat diserap sepenuhnya tanpa gangguan dead sel tersebut. Kiranya, penyerapan tanpa halangan.

Lepas tu, didihkan air. Wapkan muka. Motip? Demi membuka liang pori-pori. Walaupun muka kalian memang sudah mempunyai liang pori-pori yang terbuka lebar bebas seperti lubang ei geram haku. Ketara sangat liang pori-pori maka muka tidak kelihatan halus mulus. *membebel* blablablabla.

Lepas semua ni. Barulah pakai masker.

Beres pakai masker, dah tanggalkan semuanya. Jikalau anda telah memandikan diri, bolehlah basuh muka dengan air suam, dan pakailah toner demi menutup liang tersebut. Kalau belum mandi, pakai ais sudeeeeh~ *mata keatas ah mengarut!*

Jangan malas mandi ya. Awas!

Masker ni jimat. Lagipun mudah saja kalau kalian rajin. Menggunakan bahan semulajadi lainlah kalau beli telur buatan tewwww~ 
Lagi satu, pakai masker yang diperbuat dari ibu kolagen. PURE MARINE COLLAGEN tuh. Amalkan. Nescaya kulit santek wa sakap sama lu.

Kalau tidak tahu mana mau beli. Lu olang boleh contact sama saiya. Dijamin harga murah dan kualiti mantap bersih dan sebagainya. Pure dari SABAH TANAH AIRKU~. Next-next entry, iolls ajar uolls acaner cara pembuatan masker tersebut yawwww~
Ada macam-macam gred dan warna. Gold, purple and green. Mana-mana mau. Contact iolls okay? Whatsapp 0138996109. Iolls tak buka secara rasmi lagi, tapi kalau uolls mahu beli, bagitau saja ya. Gambar, ehsan google lagi.

p/s: okay muka wa dah tegang macam muka nyonya rosnah Mansoor. Kuikuikuikuikui~ mau pigi cuci fulu. bai!

Friday, February 1, 2013

Kihkihkihkih~
Keji. Kalian yang bukan bekerja di persekutuan wilayah. Dimohon agar banyakkan bersabar. Ikhlas hati bekerja kerana ALLAH Taala yah.

Kihkihkihkihkih~ *kejadah gelak cam hape??*
Disebabkan aku cuti hari ni.

Maka.
Tergerak hati mencoba resepi baru makanan kegemaran anak dara pokcik Omar bin Salleh bin Musa ittew.

SAMBAL UDANG PETAI.

Selepas menghantar anak dara tu pergi kerjaan.
Yeah!
Upacara mencari petai dan udang segar di pasar --- aku lupa nama pasar tu.

Nasiblah.
Udang kelihatan malu-malu segarnya.
Saiz pun anak udang sahaja.

Balik lalu masak.

Resepi? Klik tajuk besar di atas.
Gambo?