Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Wednesday, December 22, 2010

.::Geram Dan Tag::.

Salam Alaikh!

Aih. Aku geram betul la. Berapa hari nih, Kak Peah (bukan nama sebenar) bagi peluang aku bawa kunci ofis memandangkan beliau asyik terserempak aku pura pura membaca board jabatan diluar ofis sambil menunggu. Dan beberapa hari ini lah, Encik Ghazali (juga bukan nama sebenar) berjaya mendahului aku. Maknanya, aku diberi kunci tanpa sempat aku mempergunakannya. Tup tup semalam, bila Kak Peah mintak balik kunci dia, dan dan hari ni, aku terpaksa tercongok lagi depan board tuh. Ah, geram! Eh, aku sudah cakap tadi geram. Biarlah. Mau cakap lagi. Geram betul!

Seperti biasa, buka pc ofis. Log in ke blog ni. Terus ternampak. Eh eh, ada orang tag aku. Yihhi!!! First time okeh. First time dalam dunia blogging nih ada orang tag aku. Siap cakap aku comel lagi. Haha. Nah nah cik DL, 20 ratus rupeah. Mau jawab la. Sebab jawapan aku ini berbayar.. Muahahaha. Thanks Nick!


1. oke copy dan paste pic kat ats nie... buat tajuk entri kenali diri jawapannya di hati.
~Haa.. Sudah di copy.


2. anda dikehendaki menjawab soalan ini.
-siapakah nama anda yang sebenar.?(maknanya)


~NUR _ _ _ _ WANI
(Nur tuh cahaya. Tempot kosong tiada makna. Wani tuh, ntah la. Ada orang cakap keriangan. Riang la sangat. Hehe..)
-pernah x anda jatuh cinta?(ceritakan sikit)
~Hih, ya pernah la. Seumur hidup ni. Rasanya, jatuh cinta secara serius adalah sebanyak dua kali. Dan dua kali ini juga la jatuhnya sampai patah riuk. Dasar manusia yang tidak tahu mengambil iktibar. Paling memberi kesan adalah yang sebelum ni. Tapi sudah kecheper juga. Jadi, mahu pergi nanges dulu. Bye!
-apakah yang anda cintai buat pertama kali nya.?
~Lupa. Seni jahitan barangkali. Atau hokikah. Tapi kini aku jatuh cinta dengan Mesut Oezil.
-sukakah anda dengan kelebihan yang ada pada diri?(nyatakan knp)
~Ya, sukalah. Suka tanda bersyukur. Iya kan? Ini yang aku rasa lebih pada diri aku lah. Pada aku ya. Pada aku, ini sudah cukup lebih untuk orang macam aku. Ah, berbelit!
1. Aku boleh mengait alas meja. Boleh menjahit tudung sekolah adek adek, boleh buat sulaman pada baju.


2.Mampu menaip sms tanpa melihat ke hp. Haha. Itu pun dengan typo error yg akan diulang oleh si
penerima. Cis!


3.Mampu memujuk diri sendiri bila sedih. Muahaha. Ini berlaku sejak break hari tuh. *clap clap clap*


-pernah x anda menangis dalam kesedihan? apa yang anda lakukan.?

Haih. Mestilah tidak pernah. Aku perempuan kool tau. Okeh, aku tipu. Ya, pernah. Aku menangis bila kenang diri banyak dosa dan berdoa banyak banyak supaya dijauhkan dari melakukan dosa lagi. Ini pasti jawapan poyo. Sebenarnya, aku nangis di tengah malam gara gara terlalu teringat dengan anak orang yang putusin aku. Aku akan bangun. Peluk makhluk bear berwana pink, then tepuk kat bahu baru cakap, its ok Ara.. Ko boleh lalui semua ni. Cuma ambil masa. Sabar eyh. Selepas itu, tidur dan mengalami nightmare dan kemudian nangis lagi.

-sekiranya anda dalam kegembiraan... apakah yang anda akn ingt untuk ucapkan..?

~Tiada ucapan. Cuma bermonolog dalaman yang biarlah hanya aku yang tahu. Bahaha..

3. pas dah wat entri ni tagged kepada 3 org rakan anda..

~Siapa aku mahu tag ni ya? Ha, siapa yang baca ini entry, anda disilakan untuk menjawab ya.

4. link kan entri anda ke blog ini..dekat post comment bwh ni ye... nti sy dtg lawat :)
sekian terima kasih.
smoga ukhuwah dapat diteruskandengan keredhaan dan nikmat IMAN dan ISLAM

~Haa.. Aku link ke blog cik DL la, memandangkan beliau yang mentagged aku.