Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Tuesday, August 4, 2009

.::Berperang dengan Semut::.


04082009 (Selasa)
Aku kan, rasa macam mahu marah. Marah dengan orang. Yelah, xkan nak marah dengan gorilla pulak kan. Berat kepala hotak aku ni dengan masalah GB nih. Sampai sekarang, xda perkembangan. Dok dekat u ni, bukannya xguna duit kan. Ni dok tungu, dok tunggu, kang kene extend gak satu sem, ada aku kena bunuh bertubi2 ngan mak bapak aku ni kang! Tapi, mahu marahkan siapa kan? Cet! Xpasal2 nak marahkan anak orang.



Semut ni bengong.
Tiap2 hari aku bakar spesis dorang nih, tapi masih ada lagi yang berkeliaran kat atas meja aku ni. Kat laptop, kat dalam air minum, dalam loker. Pokoknya, mana2 tempat yang mereka boleh ada. Heran aku. Masa baru balek dari cuti hari tuh, xda pulak aku tengok, ni aku dah duduk kat cni, baru berkoyan2 datang nak menyusahkan hidup aku.
Mid term..
Even nama aku blom termasuk dalam sistem universiti aku ni, tapi aku dinasihatkan untuk menjoinkan diri dalam semua kelas yang aku sepatutnya amik. Makanya, tomorrow never die. Mengarut. Tomorrow aku ada mid term la. Subjek Kalkulus pemboleh ubah kompleks. Ntah, masuk dua bab, tapi dua bab tuh, banyak yang perlu dihapal, dan aku baru baca 10 % daripada keseluruhan bab yang masuk. Memang sengal.
Kroni..
Hepi lah korang dah dapat kolej kediaman kan? Tinggal aku sorang2 kat kolej kediaman puaka nih. Tiap2 pagi, aku nak g kelas dengan sapa lagi weyh? Rebut bas sorang2 la aku, pegi kafe sorang2.. Uhhuk.. Nanges la aku disudut2 sorang2 nih! Tapi xpa la, at least korang dah dapat kediaman, tuh yang penting. Xpayah risau dah tentang tempat tinggal kan? Aku gembira untuk itu.
Haih! Banyak betol masalah. Tapi, manusia mana yang xda masalah kan? Apa2 pun, semoga TUHAN permudahkan urusan aku. Di dunia, jugak di akhirat.. Amin..

.::21::.

02082009 (Ahad)
02:34 am. Masih belum mengantuk. Tadi layan cerita bertajuk 21. Gambling, teamate, stab back, dan paling penting, matematik. Pelajar miskin, punya kekuatan untuk belajar yang kuat, sangat berdikari, paling penting, skali lagi, dia bijak dalam nombor. Sebab dia bijak dalam matematik, prof dia tertarik dengan kebijaksanaan dia. Profnya ni pulak, bak Dr, jekyl n Mr. Hyde. Weekdays jadi lecterur, weekend pulak jadi gamblers. Illegal gamblers sebab dorang counting card. Ada strategi, teamate.



Lecturer ni juz amik budak2 yang bijak, then jadikan dorang rakan bisnes. Bisnes hapanya, dia juz kuarkan modal, student2 tuh gamble, keuntungan 50% dia amik. Banyak jugaklah nila2 murni yang boleh di ambik dari cerita ini. Yang penting, kerjasama. Ces.. cam wonderpet plak kan.
Skali lagi, di malam kelam nih, jari jemari aku pandai membuka winamp, play my fav song.
‘baby i can feel ur halo....’
Bila dengar lagu ni, nafsu untuk menaip meluah2. Banyak yang ingin dikongsi, hanya dengan mu microsoft word. (Tenet tengah weng.. sebab u aku nih miskin). Kalo tenet ok, bleyh terus taip dekat blog. Xpa lah, kang copy paste jek lah kan. Apa susah.
Semalam, 1 ogos, hari bestfren sedunia. Pagi2 lagi, aku mahu mengwish every kroni2 aku. Tapi disebabkan aku bz untuk ke kelas, terlupa plak. Malam tadi baru aku selamat mengwish tiap2 mereka. Gurls.. Hope our friendship will last forever. Love u oll....
Xbanyak menda yang jadi, Cuma ketenangan hati belum dapat sepenuhnya.. aku kol TNC, ceh! Aku xberani mahu bercakap dengan TNC pon, walaupun pakai hp aku, aku soh geng aku yang cakap. Last2, TNC tuh x hangkat pon. Xpa la, kang aku kol PA dia, soh dia ingatkan janji2 manis dia dekat kamiorang. Sekali lagi aku berdoa, TUHAN, tolong permudahkan urusan kami... Amin...
Kini mata terasa berat... tym to sleep... Gud nyte.. Salam.