Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Tuesday, February 8, 2011

.::Ampun Aku!::.

Salam Alaikh.

ALLAH mahu uji kesabaran aku dengan hantar En. H kepada aku. Alkisahnya, En H mahu repeat paper math Julai ini. So, dia tahu aku amik course mathematic, maka dia dengan rela hati melantik aku sebagai cikgu untuk ajar dia subjek inilah.

Isk isk isk isk *nangis*

Tapi memang menguji kesabaran ajar orang ni kan. Aku.. Aku ni. Kalau bukan memandangkan En H ni tua tiga tahun dari aku, ada aku denda dia nih panjat pokok taugeh di tengahari.

Setiap kali ngaja dia, aku perasan ada asap keluar dari hidung aku. Kenapa ya?

"Faham?"
'Ooooo.... Okeh. Faham faham'

Buat laporan sungguh sungguh sebab khamis ini sudah mau kena observe dengan lecturer. Padan muka! Buat kerja last minit lagi kan.

2 minit lepas tu.

'Eh, cik ara. Ini macam mana pula?' (soalan konsep sama, tapi tukar nombor)
*tariknafas panjang*
"Macam ni En H.. Bla bla bla bla bla....."

'Oh, ok ok'

2 minit lepas tuh

'Yang ini?'

*Beristighfar*
"Baru saja saya explain tadi kan? Tidak ingat sudah?"

'Tidak'

"Ok. Begini.. Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla. Tolonglah En H. Tolonglah ingat"

'Haha. Orait orait'

SEMINIT lepas tuh.

'Yang ini pulak?'

*pitam*
Arkib google.

p/s: Patutlah mohon cegu tempohari tidak dapat!

12 comments:

ayin~weeweet said...

hahahaha mmg kena sabar byk2 ye.hahaha faham sesangat

Hasnah Abdullah said...

wah.. ni mesti teret math kan??

|| A r a W a n i || said...

ayin
Tulah.. setiap kali nak masuk opis, kene bermeditasi dulu supaya dapat kawal prasaan. Haha~~

HA
Terer?
*pengsan*
terer la sangat. Xde la terer Cik senah ui.. Cuma familiar jek la.. Study mende ni berapa tahun kan..
Haha~~

rasp said...

tabik aaa u nie sorang yg pandai maths & penyabar plak tu...
sbb tu i conpom2 tak leh jadik cikgu....

|| A r a W a n i || said...

rasp
penyabar?
*lompatlompat*
hahahaha~~~
Kalau sabar, xde lah kuar entry ni...
uhhuks..
tapi xpe la, anggap jek la doa...
amiiin...=)

Nur Hani said...

hahah :) sabar sabar :D biasa lah tu. hmm..

ghost writer said...

mengajar kena tahan hati lar....haha

Adinda Amy Sensei said...

perlu tahap kesabaran yang tinggi ni..hehe...

by the way..terima kasih singgah blog yaa...moga kasih sayang bertaut di sini hendaknya... :)

|| A r a W a n i || said...

NH
Tulah.. sabar banyak2...=)

GW
Uh, nasib blog i xterbakar kan. u datang cni..

A2S
Thihihihi..
Nak dptkan kesabaran tinggi tuh yang xtahunya wahai ahkak...=)

yanarab said...

jdi cikgu ni kena byk sbr..hee~

|| A r a W a n i || said...

yanarab
tulah yanarab..
thanks komen eyh..=)

NaNa said...

ahahah...cam bos saya laa plak...byyk kali kena explain daaaa