Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Sunday, September 26, 2010

'AKU MALUUU'

26092010 (Ahad)

Situasi : Memberi movie yang direquest oleh teman.
Masa : Lebih kurang selepas solat Isyak waktu Sabah
Tempat kejadian : Bilik teman yang merequest movie.

Tok tok tok tok<----------Bunyi pintu diketuklah.

Aku : Nah, amik movie nih. Ko mahu kan?

Kawan : Ih, movie apa? Bila lagi aku mintak movie dengan ko ni?

Aku : Ai ai ai.. Ni yang mahu marah ni! Ko cakap ko mahu sangat tengok cerita Kuch Kuch Hota Hai. Nah, ambil ni!

(Sambil menghulurkan pendrive, menjeling si teman yang sudah mula membuat muka ala ala shy shy cat kerana terlupa yang sememangnya beliau ada merequest. Cis! Pok kang baru tahu.)

.........................................................

Aku : Eh, mana member bilik ko ni?

Kawan : Ntah. (Sambil sebok menggodek cerita yang baru beliau dapat dengan penuh semangat)

*tengok kiri kanan*
Berlalu ke meja member bilik si kawan aka roomatenya. Ada laptop dengan berscreensaverkan gambar gambar beliau. Memerhati sambil menganalisis.

Aku : Eh eh, member bilik ko ni, macam jantan kan?

Kawan berpaling sekalian dengan muka terkejut.

.
.
.
.
.
.

Roomate kawan : Hah? Apa dia? Ko cakap aku apa tadi?

*pengsan*
Rupanya beliau ada disebalik pintu locker selama ini. Melakukan aktiviti menebas semak samun dibahagian yang.. Erk, bersemak samun lah!

Kawan : Erk.. Ara.. Pendrive mu... (Sambil memerhatikan aku perlahan lahan menjadi invisiblewoman)

Semenjak peristiwa tersebut. Bila nampak budak tu dari jauh, aku akan cuba lari. Lari jaoh membawa muka yang maluu. Ish! Susah tahu, hidup dalam keadaam hidup malu mati tak mahu.

Moral of the story : Tu lah, ALLAH sudah larang kita kita ini bercakap buruk mengenai orang lain. Azabnya bukan sekadar di rasa di akhirat kelak, malah di dunia ini saja aku sudah cukup siksa dengan bahananya. Sudahnya, heyh, jangan kita bermulut jahat!


Sekian, terima kasih.

Entry ini adalah akibat memenuhi tuntutan contest "AKU MALUUU" (Double check. Letter U must be definitely just 3!)


Mereka yang ku tag untuk menjohin contest ini adalah..


Yang tersangat Heklas
AraWani

4 comments:

|| A r a W a n i || said...
This comment has been removed by the author.
kata kila said...

alamk!selalu kan kene mcam ni.adehhh

thanks join :)

|| A r a W a n i || said...
This comment has been removed by the author.
|| A r a W a n i || said...

ehhe..
1stimer sebenarnya..
hahaha..
ok, hope bleh bertuah.
nak doa kuat2 lah!