Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Friday, August 26, 2011

.::Senangnya Mo Buat Hati Senang. Erk?!::.

Salam Alaikh..=)

Im a music maniac. Love music much much. Bila suka music ni, mestilah suka dengar lagu. Bila suka dengar lagu, gadget yang mesti ada adalah mp3, mp4, i-pod segala yang boleh masukkan lagu kan. Mestilah aku tiada benda dua ni. Yang aku ada hanyalah hp cap ayam. Even cap ayam, still boleh memuatkan hingga 2000 buah lagu. Okeh, aku tipu. Setakat ni paling banyak pun aku masukkan 184 buah lagu.

Memang puas hati~~


Benda yang aku tidak akan tinggal bila pergi mana mana adalah ini. Hp dan Earphone. Erk, dan ada juga benda benda lain yang tidak perlu dikongsi di sini. Siryes pegi mana saja aku akan bawa dua benda ni. hatta pegi basuh kain pun aku bawa dua benda ni.

Bila dengar lagu. Siryesly aku boleh lost. Hilang pergi dunia mana entah. Tup tup buka earphone, seekor anak ayam bapak aku sudah di baham oleh si ibu kucing. *tiba tiba* Yalah, menggambarkan betapa lostnya aku bila start layan lagu. Anak ayam belarian tepi aku gara gara dikejar kucing pun aku boleh tidak sedar.

Aku dengar mostly all type of music. RnB, soul, pop, rock, erm.. jazz? Nope. Kureng sket. Haha.. Kurang gemar dengar suara yang berombak/beralun sangat. Rasa cringe seluruh badan. Jazz huh? Ok, it remind me with someone. =)

And mostly mesti la lagu orang putih sangat dan orang hitam sangat. Western. Cis. Bukan mahu berlagak, tapi lagu melayu tiada yang mampu menarik hati. Even sumtym ada la jugak yang aku save dalam hp, tapi had masa penyimpanan tu mesti akan sekejapan cuma. Salah aku kah? Sebab ada certain certain lagu tuh buat aku rasa macam mau marah ni bila dengar. Contohnya lagu Ah Ah Ahmad tu. Eeee~~ Serius rasa macam mau marah sangat ni. Punya la busuk hati kan.

Tapi sebenarnya, bukan itu isi penting entry aku kali ni. Aku cuma terfikir, bahawasanya aku ini boleh saja jadi gembira mood baik hanya dengan satu kejadian simple. Kejadian simplenya ialah..
Aku beli earphone baru semalam!!
Yay! Betul ni. Bila bangun subuh tadi, aku terus tersengih, toleh kat earphone baru. Sebab sudah sebulan lebih aku terpisah dengan earphone lama. Tertinggal di kampung halaman. Siap pesan dekat adik bongsu suruh jaga earphone tu baik baik.

Sudahnya sampai sekarang mood happy gembira dan lagi bertambah tambah gembira bila bos bagi duwet raya.. ALHAMDULILLAH~~~

Thanks ALLAH, untuk semua rezeki yang ENGKAU kurniakan ke atas aku.

2 comments:

Bijen M. said...

Satu tips, jangan suka pasang lagu sambil tidur.
Takut susah nak mengucap andai kata nyawa ditarik.
WA.
Selamat raya!
:)

|| A r a W a n i || said...

Bijen,
Baeklah ustaz~~
Akn cuba dipraktikkan..
Thnks untuk ilmu yang berguna..