Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Monday, April 30, 2012

.::BERSIH 3.0::.

Salam Alaikh~

Hihih~ baru-baru ini BERSIH 3.0 telah berjalan dengan JAYANYA kan? Maaf, jangan deny. Kamu tahu iya berjaya. Tapi saja deny. Kehkehkeh~ Aku baru saja terjumpa dengan artikel ini. Buat kamu kamu kamu dan kamu yang persoalkan BERSIH 3.0, baca ini. Mudah-mudahan terbukalah minda kalian, BERSIH 3.0 itu apa.

BERSIH 3.0..do you care?

Salam Alaik~..
kisah yg share skit psal BERSIH 3.0..
kepada yg masih lagi x faham..
cerita dibawah adalah copy pasta dri seorng hamba Allah di fb..
semoga dpt mmberi kesedaran... :)
.....................................................................................................


Setengah orang KUTUK saya sebab sertai BERSIH 3.0
Cuba kongsi pengalaman apa yang sebenarnya berlaku di sana pun, saya dipersendakan. Kononnya baru kena tear-gas, dah kecoh. Orang lain kena tembak live-bullet & bom phosphorus di Palestin, tak kecoh macam Bersih (walhal diaorang ni setakat sedut asap rokok je, tak pernah rasa tear-gas CS yang dinaikkan isipadunya)

Malahan, ada yang kutuk duduk rumah lagi baik, Bersih 3.0 adalah satu perbuatan yang sia-sia, menyusahkan diri sendiri saja & segala tuntutan kononnya wujud penipuan & manipulasi dalam pilihanraya TIDAK AKAN DILAYAN pun...

JAWAPAN SAYA ADALAH SEPERTI DI BAWAH....

Berlaku kisah di zaman Nabi Ibrahim semasa Baginda dibakar oleh kaumnya, seekor burung kecil terbang berulang alik mengisi air dalam paruhnya lalu menyiram ke atas api yang membakar. Itulah yang dilakukannya berulang kali.

Tingkah lakunya diperhatikan makhluk Allah yang lain yang kehairanan melihat perlakuan burung kecil, lalu bertanya kepada burung kecil itu: “Wahai pipit, apa yang engkau mahu lakukan?” tanya makhluk Allah yang lain.

“Aku mahu membantu Nabi Ibrahim. Aku mahu padamkan api yang membakar Nabi Ibrahim,” jawab burung pipit.

“Macam mana kamu mahu padamkan api itu. Kamu tidak mampu membawa air yang banyak. Paruh yang kamu ada itu kecil, sedangkan api yang membakar Nabi Ibrahim tidak akan terpadam dengan air yang kau siramkan itu. Sia-sia saja usaha kamu itu,” kata burung lain pula.

Lalu dijawab oleh burung berkenaan: “Memang ia tidak akan dapat memadamkan api itu, tetapi aku lebih takut kepada Allah kerana Allah akan menyoal aku nanti, apakah yang aku sudah lakukan untuk agama Allah, dan Allah tidak akan bertanya sama ada aku berjaya memadamkan api itu atau pun tidak.”


SAYA YAKIN USAHA KAMI MUNGKIN TAK SEBESAR MANA, SEKADAR BERHIMPUN DENGAN AMAN, BANGKIT BERSAMA RAKYAT DEMI MASA DEPAN TANAHAIR ... TAPI IA SUDAH CUKUP MENGGERUNKAN KERAJAAN HINGGA SANGGUP MENGARAHKAN POLIS UNTUK BERTINDAK KASAR KE ATAS KAMI...

SEKURANG-KURANGNYA JIKA DITANYA ALLAH SWT, KAMI SUDAH PUN MENENTANG KEMUNGKARAN TERSEBUT & MEMBANTAH RAKYAT TIDAK RELA DITIPU WALAU SEDIKIT PUN....

Apa pun boleh...
klau kat media massa..ktenyer ni baru 2 orng yg dtg~ LOL
p/s: BERSIH 3.0 ni xde kaitan dgn isu agama, xde kaitan dengan politik.. just duduk bantah yg memohon supaya PRU kali ni bersih,adil dan lain2.. tu saja.. tolong bersihkan hati,minda,jiwa,raga bgi yg still x paham tu..sekian~
"Jangan kamu merasa hina (hilang semangat) memburu musuh kerana jika kamu merasa sakit mereka juga merasa sakit seperti kamu merasainya sedangkan kamu pula berharap kepada Allah apa yang mereka tidak harapkan."(Annisa':104)


p/s : ini baru satu. Ada baaanyak lagi artikel, bahan bacaan yang perlu kalian baca. Supaya kamu mengerti, BERSIH itu apa. Maka, banyakkanlah membaca yep? Jangan tahu melalak di bawah tempurung saja, sebab aku yakin, perjuangan mereka ini yang kamu kutuk habis-habisan, kalau berjaya, kamu juga akan menikmati faedahnya.

0 comments: