Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Monday, January 21, 2013

Dulu kan.
Pernah ada seseorang cakap.

'Hidup ini bukan tentang kau seorang'

--Dengar.

Yah.
Bukan tentang aku seorang. Bukan tentang kau seorang.

Hidup ini tentang berorang-orang.
Tentang banyak benda.
Terlalu banyak.

Jadinya.
Untuk kau.
Biar aku ulang.


HIDUP INI BUKAN TENTANG KAU SEORANG.


Apa saja yang aku nukilkan.
Apa saja yang aku taipkan.
Apa saja yang aku katakan.

Ku katakan indah buat kau.

MOHON JANGAN TERASA.

Perkara kita itu sudah sepenggal berlalu.
Hal kau, sungguh tidak pernah aku mahu ambil tahu.

Mungkin apa yang aku kata--
Kau terasa.

Tapi,
Persoalannya.
Kenapa? Kenapa mahu terasa?

Mungkin.
Aku yang keluarkan statement tu. Agak-agak, kalau si polan yang kau tidak kenal, keluarkan ayat yang sama, soalan aku, adakah kau akan terasa? Jawab, mohon jangan bias.

*senyum*

Kau manusia bijak.
Kelahiran universiti lebih tinggi dari degree.
Kau berfikiran positifkan?
Positifkan lagi.
Positifkan lagi.
Positifkan lagi.
Positifkan sampai kau tiada berburuk sangka. Terutamanya untuk aku.
Buat. Jangan asyik keluar di mulut. Sedangkan hati, minda kau masih begitu.

Kau.
Tengok hadapan jangan pandang belakang.
Jangan dijenguk-jenguk blog yang tiada apa ni. (aku tahu kau buat-- untuk apa masih mengintai?)



p/s: cukuplah setakat unfriend. jangan sampai niat aku ke tahap blok. Tapi kalau kau mahu, yah aku persilakan Bukan kau tidak pernah buat dahulu kan? Bukan apa, aku cakap kau terasa. Aku cakap kau terasa. Kasihan kan kau?



4 comments:

Arjuna said...

tilik punye tilik,

kadang-kadang kite berdua cara tulisan sama.

mohon jangan terasa.

hakhak

morning nyah~

|| A r a W a n i || said...

Tilik punya tilik~
Rasa nak lempang.
Bila masa sama??

Hahahahahaha~

Arjuna said...

hakhak

ada kalanya

kita akan sama

puiii

atleast aku xpelupa cm kau

|| A r a W a n i || said...

Daaaang~
Aku lah pelupanya sekarang??
Mak aku cakap..
Biar xcantik..
Jangan??

Hahahahahaha!
Sambung~