Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Friday, February 4, 2011

.::Penyiasatan Sia Sia::.

Salam Alaikh.

Syukurlah. Lepas kenduri secara kecil kecilan tadi. Cukuplah kroni hadek beradek mak aku. Itupun bukan semua ada. Walaupun bukan semua ada, jumlahnya kanak kanak yang hadir masih boleh mengakibatkan taufan di rumah kami. Sabar sajalah! Nasiblah comel. Boleh buat stok geli geli dan cium secara pukal. Muahahahaha!

Oh. Tidak lupa jemput someone. Yang mak aku cuba jodohkan aku dengannya. Tapi aku say BIG NO sebab i had no feeling towards him. Bukan sebab hapa, aku sudah menganggap beliau as ahbang kandung, kawan yang terlalu kamceng sampai tiada rasa untuk lomentik lomentik. Jadi peringatan kepada yang suka aku tu, sila jangan kawan dengan aku rapat rapat. HAHAHA. Tolonglah perasan.

Tadi aku baca mesej dalam hp beliau. Oh, ada gadis mesej mesej dia dengan panggilan sayang.*pengsan*

I was like.. 'WHAT?! Sudah ada gefren?'

Eh. Kamu kamu kamu, sila jangan berprasangka. Aku tidak jeles hokeh. Aku juz, 'Eh, lelaki ini. Kata sudah serik mahu menaruh harapan lagi'<-- Merujuk kepada kes hatinya kecheperan gara gara aku.

Lantas aku pun menubuhkan satu pasukan CSI untuk menyiasat di mana aku telah melantik diri sendiri sebagai Horatio Caine, Mr Wolf dan (Siapa ya, nama gadis berambut perang dalam CSI MIAMI tuh? I lupa la.. Sapa dapat jawab, kang aku bank in doposen)_______(Untuk dijawab oleh yang terer).

Sejurus beliau pulang rumah, aku pun mulalah menjalankan penyiasatan menggunakan sistem pesanan ringkas aka SMS.

Aku : OoOoooo.. Suda ada gefren ya?
Dia : Ehehe. Belum lagi. Masih ngorat ngorat.
Aku.: Cis. Kenal mana?
Dia: Adalah..Biarlah rahsia.
Aku:%$%@#$#! Dengan aku pun mau berahsia ka? Serius la suka budak tu?
Dia: Ntahlah. Sedang mencuba. Budaknya kuat main main. MACAM KO PERANGAINYA.

gulp!
Dengan statement sedikit perasan.

Aku: Eh, jadi ko suka dia ni sebab dia berperangai macam aku ka? Ko masih ada feeling dengan aku kan?(Memang sangat perasan!)
Dia: Haha. Ntahlah. Ada tu memang ada. Kan aku sudah bagitau ko before, once aku sayang orang, memang aku sayang betul betul. Tapi itulah, aku kena buang jauh jauh. Cuma semua ni ambil masa.
Aku:Oh? Sabarlah. Aku paham perasaan ko. Tapi, kalau ko tidak pasti dengan perasaan ko dengan budak tuh, sila jangan bagi harapan ya. Lagi satu, suka orang biarlah based on peribadi orang tuh sendiri. Bukan sebab ko terkenangkan siapa siapa. Itu culas namanya. Lagipun, bila aku baca mesej budak tuh, memang nampaklah budak tuh sudah mula berperasaan terhadap ko.
Dia:Tulah, aku pun rasa macam tuh. Dia sudah ada feeling sikit sikit. Ada budak suka dia, tapi budak ni tolak dengan alasan budak ni sudah ada aku.
Aku:Haih, memang comfirm la dia suka ko tu.
Dia:Ntahlah. Aku anggap dia main main saja. Budak ni umur sama dengan ko tau. Tapi dia chantek sket daripada ko. Hahahaha.
Aku:$#^#$^#$%#@$%#^$^. Watever!


Ini bukanlah text sebenar seperti yang kami lakukan. Aku bedah sikit ayat ayat supaya senang cerita. Tapi memang begini la sedikit dari laporan penyiasatan yang aku lakukan. Aku bukan apa, before ni, aku ada tanya dia pasal seorang gadis. Ingatkan mahu kenalkan dia dengan seorang gadis ni. Family aku juga. Bila tanya dia, dia macam mahu juga. Tapi la ni, tup tup dia sudah mula kenal orang lain. Dasar lelaki ______. Cepat saja cari lain. Hmmpph!

As i said before. WATEVER~~
Malas aku. Dengan demikian, aku mengambil keputusan untuk menutup kes penyiasatan ini. Bahaha! Nonsence!

p/s: sangat benci bila dipaksa buat sumthing yang aku tidak suka buat.

9 comments:

NUR AYNIE said...

biasa la tue..blum pnh lg jumpe yg mmg betol serius ngn ape yg diaorg ckp haha~

Jessieca Junas said...

haha.lucu pula tu lelaki.malu2 kali dia sama ko tula rahsia2 lagi.kan sintanya ditolak ~~

|| A r a W a n i || said...

NA
Betul tuh babe.. stakat ni blom jumpa lagi lelaki yg betul2 dengan ayatnya. Hehe..

gurl
malu la konon. ms kami kamcheng semua benda dia cerita. skarang pndai suda. biarlah dia gurl.. dia kaciwa ba tuh..

Naisophon said...

Ada seseorang dilamun cinta disini... (ehem..)

rasp said...

gamaknya dah suspen utk bercintun kot tu...
sbb dah pernah kena reject ;)

|| A r a W a n i || said...

Naisophon
Ha! Sapa2? May i know who that person?
(Ni yg tba rsa nak tubuhkan pasukan penyiasatan lagi ni)

rasp
HAHA.
Yap, maybe la... Berhati2 katanya..

Syida Shukor said...

nak jadi penyiasat you lah (;

Piah Becok said...

perempuan itu namanya calleigh. aaaaa, cenggitu pulak jadinye. nak komen lebih-lebih pun, ini hal sensitip. tapi, insyaAllah ada yang akak berkenan tu. silap-silap terus ajak nikah takyah tunang :p


happy blogging

|| A r a W a n i || said...

PB *gelak*

Apsal Piah becok? Ni mesti manyak cakap ni.
Ho oh. Ha.. calleigh. Cis. ntah cane bleh lupa ntah.

HA~~ takutnya kalo ada org trus ajk kawen.
BTW, thanks komen eyh piah...