Pages

.:: S A H A B A T ::.

tabung

Sunday, August 7, 2011

.::Bilamana Tukang Komen Menjadi Over!::.

Salam Alaikh..=)

Rasanya, seluruh dunia sudah tahu akan keberantakan hubungan antara pemain bola sepak negara Khairul Fahmi Che Mat dengan Aimie Harmelia. Ok lah, mungkin agak over, bukan satu dunia. Cukuplah satu Malaysia kan? Dari makcik makcik, pakcik, kanak kanak 2 tahun malah kucing peliharaan pun tahu tentang gosip panas yang melanda ni apatah lagi ceritera kisah pasangan ini menjadi muka depan satu akhbar tempatan. Nampak sangat mentaliti orang Malaysia ni kan, pentingkan gosip semata.Thats the fact. Teruk betul.

Post ini bukan hendak mengulas bagaimana, bila, di mana, siapa dan kesudahan kisah mereka berdua. Rasanya, sudah cukup banyak bloggers di Malaysia ini yang mengulas berita mengenai mereka. Sudah cukup banyak. Sampai kadang kadang aku sendiri tertanya, 'Eh, kenapa semua orang take care sangat dengan makhluk berdua ni?'<--Ok, sound like im jelous isnt? Nope. Im not. Really. Percayalah..=)

Honestly, memang lah aku ikuti perkembangan cerita hubungan mereka berdua ini. Yalah, baru saja terbaca berita pertunangan mereka kan, baru toleh kanan sekejap, eh? Putus tunang? Cepat bangat. Mahu tidak mahu dalam hati mesti tertanya, Why? Why is that happened? Maka terjadilah kejadian mengklik portal portal gossip pasal mereka ini. Thihihihi...

Bila baca artikel pasal mereka, then fine.Oh, begitu rupanya. Sekalinya, bila baca bab komen... *geleng geleng kepala* Aku lebih fokus kepada feel pengkomen. MasyaALLAH, sangat ngeri okeh. Bila baca komen, tiba tiba aku konfius, eh? Sekarang ni bulan Ramadhan ka? Atau sudah hilang berkahnya bulan mulia ini bila umat Islam sendiri tidak menghormati kesuciannya dengan aktiviti menulis kata kata nista yang mampu melukakan hati manusia yang terlibat.

Kata kata makian, kata bergembira atas kesusahan orang lain, kata kata berbaur perkauman, malah ada yang cetek akal, mengeluarkan kata kata berbaur racist yang memang mengundah panas dihati mereka yang erm, yah.. Cetek akal juga, maka terjadilah peristiwa menghina negeri negeri lain. Apakah~~~


Orait, kalau korang mahu lihat ragam mereka, silakan klik pada link berikut.
WARNING : Hati kena cekal, mental kena kuat bila baca komen. Cukup sekadar membaca, jangan terpengaruh okay? Peace..=)










Okay, setakat itu yang mampu aku bagi. Kalian bacalah, lihat dan rasakan betapa masyarakat kita hari ini sangat mudah terpengaruh dengan anasir jahat disekeliling kita. Yah, termasuk aku juga. Memang termsuk aku juga *sad face*



Waktu bahagia ketika mentunang.





10 comments:

Ubi Kentang said...

kesian dorang kan?
bulan-bulan ramadan la pun nak buat kontrobersinye...
entahla..yang penting kite doakan yang terbaik untuk dorang...

|| A r a W a n i || said...

Kesian kan UK?
Dh la ujian dtg, org laen dok sebok ckp itu ini padahal derang xkenal pun.. Xtahu rasanya klau sndri tekena batang idong..

Yah, doakan sja yang terbaik untuk derang nih..

Amni said...

mudah-mudahan segala keputusan yang dibuat tu terbaik untuk kedua2 pihak kan.. amin....

|| A r a W a n i || said...

ye Amni..
Amin ya RABB..=)

b a m b a m ' s said...

malas dah nak baca..jadi berita basi..bosan lak..huhuhu.. makan apam polkadot lg sodap..hahahha

shedameor said...

pengomen memang over gilerr :)

|| A r a W a n i || said...

Bambam's
Haah, dh basi sangat..=)

shedameor
Thats ryte baybeh.. mmg over.

Bijen M. said...

Ada orang yang berpuasa tapi hanya mendapat lapar dan dahaga.
Katakanlah, sesungguhnya aku berpuasa.
Hehek!

|| A r a W a n i || said...

bijen
Sesungguhnya, aku berpuasa...
amcm? ok tak?=)

::cik ZH:: said...

tukang komen yg lebih kuah dari sudu..mcm dorg plak yg lebih tahu....
kita doakn yg trbaik je kn lebih elok...
dorg berdua yg mengalami....